Natuur

Hilversum ligt temidden van het groen. Vanuit de nieuwe woonwijk Anna´s Hoeve beleef je dit helemaal. Twee bijzondere gebieden grenzen direct aan de wijk. En hiervanuit kan je via ecoducten straks om Hilversum heen fietsen of wandelen, dwars door de natuur.

Anna´s Hoeve

Foto Margôt BrakelTen zuiden van de woonwijk ligt het natuurgebied met dezelfde naam als de wijk. In de crisisjaren ´30 is dit gebied aangelegd op basis van het ontwerp van de stadsarchitect Dudok en plantsoenmeester Meijer. Het is een heerlijk afwisselende natuurgebied met verschillende waterpartijen, bruggetjes en mooie loof- en naaldbomen. Een prettig gebied om te vertoeven. Er is het idee hier nog een theehuis te realiseren. De vrijwilligers van de Vereniging tot Behoud van Anna´s Hoeve zijn zeer actief in het beheer van dit fraaie gebied.

Laarder Wasmeer

Aan de noord- en oostkant van de wijk ligt het Laarder Wasmeer. Vanwege de status als beschermd natuurgebeid is het grotendeels niet vrij toegankelijk. Het Goois Natuurreservaat organiseert wel excursies naar dit gebied. Langs het gebied loopt een fietspad waardoor je vanaf de buitenkant wel kan genieten van dit mooie stukje natuur. Oorspronkelijk bestond het Laarder Wasmeer uit verschillende vennetjes. Jarenlang loosde de industrie in dit laaggelegen gebied haar afvalwater. In 2003 startte een grootschalige sanering. De natuur krijgt nu de kans zich te herstellen. Het gebied ontwikkelt zich tot een open landschap met stuifzand, enkele vennen en vochtige valleien.

Foto Margôt BrakelHet Goois Natuurreservaat beheert beide natuurgebieden.

 

 

 

 


 

Cookie-instellingen